Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en 2 het eerste thuisweekend van het zaalseizoen. De hal zat goed vol en het was aan de teams om de komst van de thuissupporters te belonen. De trainers vroegen om van eigen krachten uit te gaan en niet vergeten te genieten van de wedstrijden.

Oranje Wit 2 speelde tegen KCC uit Capelle aan den IJssel. Na de winst van vorige week wilde het team wederom winnen om vaster boven in de poule te blijven. Oranje Wit 2 heeft één keer in de wedstrijd voor gestaan. Bij 2-1 was dat ook de laatste keer. KCC draaide de score om en kwam zelf op 2 doelpunten verschil voor. Oranje Wit 2 wist meerdere keren gelijk te komen. Als het moment daar was om door te drukken, was het juist KCC wat telkens het verschil maakte. Oranje Wit 2 heeft gevochten voor wat het waard was. Oranje Wit 2had graag willen winnen, maar moest genoegen nemen met een verliespartij. Volgende week speelt Oranje Wit 2 thuis tegen Sporting Delta. Het is voor Oranje Wit 2 wel zaak om deze wedstrijd in winst om te zetten.

Oranje Wit 1 speelde tegen SDO uit Kamerik. In de veldwedstrijd van dit seizoen verloor Oranje Wit 1 in Kamerik met drie goals verschil. De trainers van Vliet en Ploeg hadden het team goed geprepareerd. Oranje Wit 1 zette aan het begin van de wedstrijd direct de toon door met 3-0 voor te komen. De eerste helft was er voor Oranje Wit 1 geen vuiltje aan de lucht. Na 19 minuten had Oranje Wit 1 een verschil van 5 goals te pakken. Oranje Wit 1 kon SDO er niet van weerhouden dat het redelijk terug kwam in de wedstrijd. In het laatste gedeelte van de tweede helft scoorde SDO iets te veel. Bij een 11-8 werd de ruststand bereikt.

Oranje Wit 1 kwam niet goed uit de rust en zag SDO langszij komen bij 11-11. Wat zeer goed was, was dat het team niet in paniek raakte en weer een verschil wist te creëren. Toch gaf SDO zich nog niet gewonnen en kwam bij 18-18 weer gelijk. Dit was weer een moment waarin moest blijken waar Oranje Wit 1 stond. Dat was in deze wedstrijd meer dan duidelijk. Oranje Wit 1 toonde wederom veerkracht, plaatste de laatste en beslissende eindsprint. Oranje Wit 1 wist het verzet van SDO definitief te breken en scoorde er nog even lustig op los. De eindstand werd 26-21. Oranje Wit 1 pompte voldoende zelfvertrouwen en kijkt uit naar de volgende thuiswedstrijd tegen Sporting Delta. Alle basisspelers wisten tot scoren te komen. Bart Driesprong kwam 9 keer tot scoren. Oranje Wit 1 speelde als een hecht team. Met deze spelwijze gaat Oranje Wit 1 het elk team in de problemen brengen. Een mooi begin van het zaalseizoen.