Op een zonovergoten zaterdagmiddag mocht een behoorlijk anders uitziende Oranje Wit selectie aantreden voor de eerste competitiewedstrijd. De selectie heeft goede oefenwedstrijden gespeeld en was gebrand om de gemaakte stappen ook in de eerste competitieronde te laten zien.

Voor Oranje Wit 2 was vooraf bekend dat dit een lastige opgave zou worden. Met nieuwe aanwinsten Vera Klootwijk en Jaimy van Arkel in de basis mochten de oranje witten aantreden tegen HKC 2. HKC is een ploeg dat over veel individuele kwaliteiten beschikt. Hoewel er aan de Dordtse zijde geen gebrek was aan inzet, kwam ons tweede snel achter. De spelers hadden moeite om elkaar te vinden. Dit was terug te zien in veel plaatsfouten. Het team bleef hard werken, maar wist zichzelf niet te belonen met doelpunten. Na de 14-6 was het duidelijk dat Oranje Wit geen aanspraak meer zou maken op punten. Er moet geconcludeerd worden dat HKC 2 een maatje te groot was. Desondanks kan het tweede met een goed gevoel richting volgende week.

Oranje Wit 1 ging op bezoek bij studentenvereniging Erasmus. Het doel was duidelijk: de punten meenemen naar Dordrecht. Loïs Fernhout maakte haar debuut in ons eerste en deed dit zeer verdienstelijk. De eerste helft werd de korf makkelijk gevonden. Met name Joeri van Dijk was enorm op schot. Naarmate de tijd vorderde, kreeg de ploeg van Van Hoof steeds meer moeite met het spel. Er werden een aantal opgelegde kansen gemist, terwijl Erasmus deze juist wel af wist te maken.

De tweede helft werd slordig gestart. Marijn Klink was deze fase erg belangrijk met zijn vele rebounds en drive. Hoewel Erasmus een stukje beter ging spelen, kwam Oranje Wit 1 nooit écht in gevaar. Een voorsprong van 4 punten maakte dat Oranje Wit alleen maar mee hoefde te scoren en deed dit ook. Uiteindelijk werd er gewonnen met 2 punten verschil.

Volgende week speelt de selectie de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. RWA 1 en KCC 3 komen op bezoek. De selectie nodigt u van harte uit om te komen kijken. Naast deze wedstrijden zijn er ook jeugdactiviteiten, muziek en hamburger. Tot volgende week!