Met de zaalopening van verleden week werden we verwend met twee zeges van onze selectie. In een tweetal spannende matches trokken onze oranje hemden aan het langste end. Hoe anders was het dit weekend. Ons tweede team wist nog wel in de slotfase een verrassende zege uit het vuur te slepen, maar in Maassluis liep het voor ons vlaggenschip voor geen meter.

Oranje Wit 1 kwam nog wel op voorsprong door een treffer van Dionne, maar daarna was het Maasluis dat nagenoeg continue aan de goede zijde van de score stond. Bij 6-3 en 8-5 tot tweemaal toe een driepuntenkloof, waarbij het Dordtse spel vooral gekenmerkt werd door flets spel, weinig diepgang en een zeer matige afronding. Op knappe wijze werd nog wel een 8-9 voorsprong genomen (de laatste maal deze match), maar nog voor de rust waren de rollen alweer omgekeerd: 12-10.

Na de rust zijn de dames van de thuisploeg direct on fire en vergroten ze met 4 treffers op rij de voorsprong van 13-11 naar 17-12. Vervolgens wederom karakter van ons team en met nog 12 minuten te gaan een 17-17 gelijke stand. Het grote wisselen was toen trouwens al begonnen, want echt lekker liep het allemaal niet in de Olympiahal. Via 20-17 en 22-20 blijft de thuisploeg in de winning mood. In de slotfase schiet Robin ons nog naar een kloof van 1, maar met de 23-21 wordt de deur voor onze neus dichtgeslagen. Een enorm – niet ingecalculeerd – teleurstellend resultaat. Kinderdijk herstelde zich goed en won van Merwede, waardoor alle teams in deze poule nu op 2 punten staan. Aanstaande zaterdag thuis tegen Merwede. Er is dan iets goed te maken! Kwestie van rug rechten, koppie weer fris en leren van de gemaakte keuzes.

Op het moment dat Oranje Wit 1 zijn best deed zich te behoeden voor een nederlaag, werd een tiental kilometers verderop Valto 2 – Oranje Wit 2 ingefloten. De Lierenaren starten voortvarend en leken op hun eerste zege af te stevenen. Door de afwezigheid van enkele dames bij zowel Oranje Wit 1 als 2 werd er een beroep gedaan op onze dames uit de A1 en zij lieten zich van hun beste kant zien. Met hun eigen wedstrijd in de benen, speelden ze hun laatste energie in het Westland weg, waarna ze werden afgelost door onze dames van het vlaggenschip. Ook aan herenkant was er inbreng van spelers van 1. Stefan kwam dusdanig ongelukkig ten val, dat gevreesd moet worden einde zaalseizoen. Dit was wel direct het opzienbarende kantelpunt in de wedstrijd. Onze reserves kregen de geest en bij Valto leek het geloof weg te ebben. Bij 14-14 en nog 1 minuut te spelen bezorgde een toegekende strafworp ons 2e team de zege. Met 14-15 een erg fijne zege en daardoor behouden zij de ongeslagen status. Een zeer knappe prestatie die het nodige vertrouwen zag geven richting de Dordtse derby van aanstaande zaterdag tegen Sporting Delta 2.

Valto 2 – Oranje Wit 2:
https://www.youtube.com/watch?v=80f8inU68fY

Maassluis 1 – Oranje Wit 1:
https://www.youtube.com/watch?v=Bf4cXpJP7Y8