Zaterdag 16 december speelde de Oranje Wit selectie wederom thuis. In een iets minder volle hal mochten de ploegen het opnemen tegen Fortuna 3 en Nexus 1. Fortuna 3 stond voorafgaand aan het duel met Oranje Wit 2 op de laatste plaats en is hiermee directe concurrent. Ook Nexus 1 draagt de rode lantaarn en Oranje Wit 1 wist dat het moest kunnen winnen.

Om 17:45 uur klonk het fluitsignaal voor Oranje Wit 2. Fortuna begon scherp aan de wedstrijd en wist snel de 0-1 op het scorebord te zetten. Oranje Wit had meer moeite met de korf vinden, waardoor Fortuna al redelijk snel uit kon lopen naar een 2-6 voorsprong. Mede doordat Daniël den Uijl en Jordan Timmer tweemaal wisten te scoren, kwam de Dordtse ploeg weer iets dichterbij. Fortuna liet zich hier echter niet door afschrikken. Waar het spel van de Oranje Witten onrustig en rommelig was, wist Fortuna met meer gemak de korf te vinden.

De tweede helft zou voor Oranje Wit 2 in het teken komen te staan van wisselen en alles op alles zetten om de punten in Dordrecht te houden. Met een run van 4 goals kwam Oranje Wit dichterbij. Jarno Valk, Robin van Kalkeren en Iza Wolleswinkel, de drie invallers, deden hier nog een schepje bovenop en zorgde ervoor dat Oranje Wit op 1 punt verschil kwam. Helaas voor ons tweede duurde de wedstrijd net iets te kort en moest de meerdere erkent worden in Fortuna 3. Eindstand: 17-19.

Oranje Wit 1 begon scherp aan de wedstrijd en de van een blessure terugkerende Marijn Klink zette al snel de 1-0 op het scorebord. De gemakkelijke manier waarop de 5-1 voorsprong bereikt werd, deed terugdenken aan vorige week. Echter gaf Nexus zich niet zomaar gewonnen. Door een tactisch spel van achterverdedigen en een aantal knappe goals, kwamen zij weer op gelijke hoogte met de Dordtse ploeg. Oranje Wit had duidelijk moeite met het achterverdedigen en wist het niet meteen af te straffen. Meike Driesprong was er met haar scherpe vrije ballen mede verantwoordelijk voor dat de Dordtse ploeg toch met een 12-8 voorsprong kon gaan rusten.

Na de rust ging de ploeg van Van Hoof beter met het achterverdedigen om. Bart Driesprong, Robin van Kalkeren en Joeri van Dijk zorgde er met ieder twee goals voor dat een comfortabele 18-10 voorsprong bereikt werd. Vanaf dit moment was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de Dordtse ploeg. Waar Nexus Oranje Wit in de eerste helft goed bij kon benen, werd het krachtverschil in de tweede helft duidelijk. De goal van Milou Oppe zorgde ervoor dat wederom iedereen op het scoreformulier te vinden was en betekende ook meteen het einde van de wedstrijd. Eindstand 31-16.

Klik hier voor de foto’s van deze wedstrijden.