Afgelopen zaterdag stond de derby van Dordrecht op het programma. Oranje Wit speelde tegen Sporting Delta. De opdracht van te voren was helder. Oranje Wit moest haar eigen spel spelen en de wedstrijden door goed spel over de streep trekken. Dat de werkelijkheid weerbarstig was bleek afgelopen zaterdag.

Oranje Wit 2 beet het spits af. Het team van trainer Roelofs speelde een prima eerste helft. Beide ploegen bleven in het scoreverloop in elkaars kielzog. Het gevoel was dat Oranje Wit iets meer domineerde, maar wist dat in de score niet verder uit te drukken. Met een 8-7 voorsprong zochten bij de ploegen de kleedkamers op.

Na rust wist de ploeg een mooie voorsprong te nemen. De team kwam zelfs tot een 14-10 tussenstand. Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Goal voor goal wist Sporting Delta zich terug te knokken en vast te bijten in de wedstrijd. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Een persoonlijke fout in de verdediging en Sporting Delta ging met de volle winst aan de haal. Na de goal nog 2 seconden te spelen en de reparatie was niet meer mogelijk. 20-21 voor Sporting Delta. Oranje Wit 2 bleef in mineur achter. Komende week de wonden likken en vol de focus op KCR. Overigens de laatste wedstrijden voor de feestdagen, maar wel moeten de wedstrijden gewonnen worden.

Dan de twee hoofdmachten. De wedstrijd was nog niet koud begonnen of de ploegen spoten uit de startblokken. Binnen twee minuten stonden al 8 goals op het bord. De ploeg van trainers van Vliet en Ploeg begon uitermate scherp aan de wedstrijd. Oranje Wit 1 nam een voorsprong met 5-2. Tot 6 minuten had het team de wedstrijd prima onder controle. Na een tussenstand van 7-4 viel de score voor 5 minuten stil. Na een time-out van Sporting Delta kantelde de wedstrijd volledig. Aanvallend wist het team geen vuist meer te maken. Vele aanvallen eindigde met ballen over de zijlijn. De aanvallers kwamen niet meer vrij. Sporting Delta plaatste een dodelijk tussensprint en wist 7 keer achter elkaar te scoren. Eigenlijk was dit ook de beslissing in de wedstrijd. Deze tik kwam Oranje Wit 1 niet meer te boven. De ruststand was 10-19.

Na rust probeerde het team het tij te keren, maar Sporting Delta was ervaren genoeg om niets meer weg te geven. De wedstrijd was gespeeld. Oranje Wit probeerde het nog wel, maar kwam er niet meer doorheen. Sporting Delta won deze wedstrijd terecht. Toch was het begin van de wedstrijd prima. Dat is het gegeven waar de selectie mee aan de gang kan. Het verval zal minder moeten, maar daar gaan de trainers zeker mee aan de slag. Eindstand van de wedstrijd 21-31. Komende zaterdag speelt de hoofdmacht ook in Ridderkerk tegen KCR. KCR is momenteel koploper. Een goed resultaat neerzetten is meer dan welkom.