Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en Oranje Wit 2 een thuiswedstrijd. OW1 speelde tegen KVA en OW2 trad aan tegen OVVO. OW1 speelde om de eerste punten binnen te spelen. Het team van trainers Van Vliet en Ploeg was hier hard aan toe. OW2 wilde bovenin mee blijven draaien in de poule. Trainer Roelofs rekende op een winstpartij en twee punten.

OW2 begon ongeconcentreerd en slap aan de wedstrijd. Het team kwam niet in het eigen spel en wist haar wil niet op te leggen. OVVO had in de eerste helft geen kind aan OW2. In een time-out liet Roelofs duidelijk horen wat hij vond van het niveau van zijn team. In de eerste helft was het team nog niet in staat om het gewenste spel te tonen. OW2 bereikte de rust met een achterstand.

Achter de gesloten deur van de bespreekruimte stak Roelofs niet onder stoelen en banken waar de schoen wrong. Gelukkig was de donderspeech niet aan dovemans oren gericht. Het team kwam op een andere manier uit de rust. Het gewenste spel werd zichtbaar en er speelde een team. Helaas kwam het team niet verder dan een 14-14 gelijkspel. Na de eerste helft kon dit beschouwd worden als een gewonnen punt. Roelofs prijsde zijn team voor de tweede helft. OW2 vertoeft in de middenmoot. Het team heeft zelf in de hand welke kant het op zal gaan. Volgende week speelt OW2 tegen koploper DVO. OW2 kan daar goede zaken gaan doen, als het in staat is om de winst te pakken.

OW1 verkeerde tot zaterdag een zwaar weer. Na drie verliespartijen werd het voor het team van trainers Van Vliet en Ploeg tijd om punten te halen. Tot nu toe brak het scorende vermogen OW1 op. Met twee mutaties in het team, Freek de Peuter en Robin van Kalkeren, bond het de strijd aan met KVA. OW1 kwam goed voor de dag en speelde een goede wedstrijd. Deze wedstrijd was er niets te merken van een haperend scorend vermogen. OW1 wist KVA haar wil op te leggen en bleef aan de goede kant van de score. OW1 speelde zich naar een uitstekend 17-14 voorsprong. Helaas ging het daar net mis. Op deze score had OW1 meerdere malen de kans om de score te vergroten en een zeker winst binnen te halen. OW1 kreeg het niet voor elkaar om de korf te vinden. KVA maakte dankbaar gebruik van deze situatie. OW1 had de wedstrijd hier in het slot moeten gooien, maar zag KVA op gelijke hoogte komen. OW1 kreeg in de laatste seconde de kans om via een stip de volle en verdiende winst te pakken. Yannick Schild mocht aanleggen om de stip te verzilveren. Tot zijn eigen spijt miste Yannick. 18-18 was de eindstand. Uiteraard chagrijn, maar gelukkig ook trots. De juiste weg lijkt ingeslagen en deze wedstrijd smaakt naar meer. Zaterdag speelt OW 1 een belangrijke wedstrijd tegen VEO. OW1 wil deze wedstrijd winnend afsluiten en daarmee zo snel mogelijk de laatste plaats in de poule verlaten.