Op zaterdagmiddag stonden de selecties van Oranje Wit en ONDO (M) tegenover elkaar. De tweede teams trapten af en al snel werd duidelijk dat beide teams de korf lastig wisten te vinden. Na ruim 20 minuten spelen stond het pas 2-2. Waar Oranje Wit moeite bleef houden om de korf te vinden, kreeg ONDO dit beter voor elkaar. Met een run van maar liefst 9 goals wisten zij de overwinning naar zich toe te trekken. Oranje Wit 2 wist helaas maar viermaal te scoren deze wedstrijd en zal richting volgende week hard werken om deze tegenslag te boven te komen.

Het fotoverslag vind je hier.

Oranje Wit 1 en ONDO 1 zijn geen onbekenden van elkaar, aangezien zij elkaar vaker ontmoet hebben de afgelopen jaren. ONDO begon sterk en wist in de openingsfase al snel een voorsprong te pakken, waardoor Oranje Wit direct op achtervolgen was aangewezen. Toch liet Oranje Wit zich niet uit het veld slaan. Naarmate de eerste helft vorderde, begon het team beter te spelen en werden de aanvallen steeds effectiever. Het was opvallend dat voor rust al zeven van de acht spelers hun steentje bijdroegen aan het scorebord. Stap voor stap wist Oranje Wit het gat te dichten, en net voor het rustsignaal werd zelfs de eerste voorsprong gepakt.

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk: scherp beginnen om de voorsprong vast te houden. Helaas verliep de start na rust niet zoals gehoopt, waardoor ONDO opnieuw de leiding nam. Toch bleef Oranje Wit meescoren op cruciale momenten, waardoor het verschil nooit groter werd dan twee punten. Een van de uitblinkers in deze fase was Marijn Klink. Naast zijn sterke werk in de rebound, was hij ook aanvallend van grote waarde. Met een korte kans en twee knappe one-handers gooide hij de wedstrijd in het slot. Onze hoofdmacht is tweemaal knap teruggekomen van een achterstand en doet met deze overwinning goede zaken richting het kampioenschap. Eindstand: 19-15.