Na een heerlijke vakantie mocht de selectie van c.k.v. Oranje Wit afgelopen zaterdag eindelijk aan het nieuwe seizoen beginnen. Binnen onze hoofdmacht is er, naast de bekende gezichten, een basisplaats voor Iza Wolleswinkel. Ons tweede telt meer ‘nieuwe’ gezichten en is de afgelopen weken hard op zoek geweest naar de perfecte samenstelling voor de eerste wedstrijd van het seizoen.

Oranje Wit 2 mocht in hun eerste wedstrijd aantreden tegen Albatros 3. Albatros heeft absoluut geen slechte ploeg en wist al snel op een 2-0 voorsprong te komen. Gelukkig voor Oranje Wit wist Albatros geen optimaal gebruik te maken van de lengte die zij tot hun beschikking hebben, wat resulteerde in veel balbezit voor ons tweede. Via goals van Eva Teerds, Daniël den Uijl en twee knappe one-handers van Senne Koster wist Oranje Wit op voorsprong te komen. Bij vlagen liet ons tweede erg leuk spel zien, maar er is ook voldoende ruimte voor verbetering. Met name de afronding kan scherper. Dit was terug te zien in de ruststand: 3-5.

Na rust duurde het lang voordat er gescoord werd, maar was het uiteindelijk aanvoerder Bob Mans die de doelpuntloze periode doorbrak. Albatros scoorde nog wel mee, maar wist nooit écht dichtbij te komen. Mede door een aantal knappe schoten van Lindi Fasbender trok Oranje Wit 2 aan het langste eind. Knap, aangezien er voor het eerst in deze samenstelling gespeeld werd. Een solide start met voldoende ruimte voor groei; dat belooft wat moois! Eindstand: 9-13.

Eerder op de middag kwam Oranje Wit 1 al in actie tegen het eerste van Juliana. Na een snelle 1-0 door de ploeg uit Oud Gastel wist Oranje Wit een comfortabele voorsprong te pakken. Xanne Klink was met twee goals en een hoop steals erg belangrijk in deze fase van de wedstrijd. Hoewel onze hoofdmacht met een 2-8 voorsprong ging rusten, was het ook duidelijk dat het verschil een stuk groter had kunnen zijn.

Bart Driesprong maakte direct na rust een mooie one-hander. In de periode die volgde had Oranje Wit redelijk wat moeite met zichzelf belonen. Verdedigend stond het wel goed, waardoor het voor de neutrale kijker een ietwat saaie wedstrijd werd. Iza WollesWinkel en Marijn Klink wisten de korf nog wel te vinden aan de hand van twee strafworpen, maar vervolgens duurde het zo’n 10 minuten voordat er weer gescoord werd. Desondanks was er voldoende voorsprong, waardoor Van Hoof voldoende ruimte had om wat reserves in te brengen. Onder andere Lisa Reuvers en Carmen van der Klooster mochten minuten maken. Die laatste bezegelde dit nog met een prachtige goal. Ons eerste kan de twee punten in de zak steken, maar zal ook voldoende leerpunten meenemen richting de volgende wedstrijd. Eindstand: 7-14.

Volgende week speelt de selectie hun eerste thuiswedstrijden. Oranje wit 2 treedt aan tegen Fortis 3. Oranje Wit 1 mag het opnemen tegen het eerste van Atlas.