Op een zonnige zaterdagmiddag vertrok onze selectie gehavend, maar met goede moed richting ’s-Heer Hendrikskinderen. Tjoba 1 en Tjoba 2 waren de tegenstanders van deze middag. In de zaal werd er, tijdens een oefenwedstrijd weliswaar, nog tweemaal gewonnen van de Zeeuwen.

Blessures en afwezigheid resulteerde erin dat Oranje Wit 2 met routinier Arjan Noels in de basis begon. In de beginfase van deze wedstrijd wist ons tweede meerdere malen op voorsprong te komen, maar Tjoba wist de stand steeds weer gelijk te trekken. Kim Dommisse was met haar goals zeer belangrijk in deze fase van de wedstrijd. Desondanks was het van beide kanten geen doelpuntrijke eerste helft en werd er met een 7-7 tussenstand gerust.

Na rust was het wederom Oranje Wit die de leiding nam. Vooral de rust en ervaring van aanvoerder Bob Mans en gastspeler Arjan Noels maakte dat Oranje Wit in deze fase van de wedstrijd de juiste keuzes wist te maken. Ons tweede wist zelfs op een 9-14 voorsprong te komen en achteraf gezien was dit het moment waarop de wedstrijd beslist werd. Oranje Wit wist hierna namelijk niet meer te scoren en ook verdedigend gezien werd de wedstrijd niet optimaal uitgespeeld. Tjoba 2 kwam dichterbij, maar het gat was te groot om nog te dichten. Eindstand: 12-14.

Oranje Wit 1 begon, door afwezigheid van Joeri van Dijk en Bart Driesprong, met jeugdspeler Senne Koster in de basis. Oranje Wit maakte nog wel de eerste goal, maar na een kwartier was het duidelijk dat Tjoba 1 gretiger in de wedstrijd zat. Waar Oranje Wit 1 op meerdere vlakken veel moeite had, wist Tjoba gemakkelijk goals te maken en de voorsprong uit te bouwen.

Na de 15-10 van Xanne Klink nam Tjoba wederom een run van een aantal goals op rij. Hiermee werd duidelijk dat het Oranje Wit 1 niet ging lukken om met de winst naar huis te gaan. Het was duidelijk merkbaar dat onze hoofdmacht niet lekker in de wedstrijd zat. Helaas voor de meegereisde Oranje Wit-supporters betekende dit ook meteen het eerste verlies van dit seizoen. Een lichtpuntje was nog wel het verdienstelijke basisdebuut van Senne Koster. Eindstand: 27-17.