De trainersbijeenkomst van november vorig jaar was ook het startsein om trainersbegeleiding binnen c.k.v. Oranje Wit verder op te pakken. Tijdens deze succesvolle trainersbijeenkomst zijn we bevraagd en geïnspireerd over de rol als trainer en coach aan de hand van 4 inzichten voor trainerschap (https://youtu.be/Crs_tvVqq7c). En dit is ook precies de basis waaruit onze trainersbegeleiders onze trainers gaan coachen.

Een trainersbegeleider begeleidt met name op de pedagogische en didactische aspecten van het geven van een training en het coachen. Door juist hier mee aan de slag te gaan zijn we overtuigd dat de trainers met meer voldoening hun trainers- en coachrol vervullen, dat onze korfballers meer plezier beleven aan het spelletje en zich nog beter ontwikkelen.

Onze trainersbegeleiders zijn de afgelopen maanden vol aan de slag gegaan met hun leertraject. Onder begeleiding van een docent van NOC*NSF hebben zij geleerd hoe zij in de korfbalpraktijk het beste kunnen observeren, analyseren en feedback geven. Na wat oefenrondes met trainers is dit traject afgelopen woensdag afgerond en hebben nu we met Bart v.d. Brugge, Ingrid Laban, Lieke Ploeg en Roy de Vlaming vier geweldige en opgeleide trainersbegeleiders in huis!

Voor de rest van dit seizoen richten Bart, Ingrid, Lieke en Roy zich met name op de B- C- en D-teams. Net als wij hebben onze trainersbegeleiders erg veel zin om dit traject een vervolg te geven. En zo een bijdrage te leveren aan een plezierig en succesvol vervolg van het seizoen voor iedereen.

Veel plezier nog even in de zaal,
de Technische Commissie