Op 16 mei was het vroeg opstaan voor de veldenuitleggers voor het traditionele schoolkorfbaltoernooi bij Oranje Wit. Het Sportbedrijf Dordt vindt dit schoolkorfbaltoernooi een soepel lopend evenement en dat is eigenlijk ook zo.  De bemensing van de kantine was op tijd, de EHBO, de wedstrijdleiding en  de scheidsrechters kwamen binnen en natuurlijk de speelsters en spelers van de Bavinckschool, De Horizon, Geert Groote en de Johan Frisoschool.

Deze keer waren er 22 teams, verdeeld over 5 poules waarbij Geert Groote 1 in poule 1 (groep 3/4), Johan Friso 3 in poule 2 (groep 3/4), Johan Friso 6 in poule 3 (groep 5/6), Johan Friso 7 in poule 4 (groep 5/6) en Johan Friso 10 in poule 5 (groep 7/8) uiteindelijk de champagne én de beker verdienden en op 23 mei in de finales bij k.c. Dordrecht spelen. Geert Groote 2 werd trouwens de strafworpen kampioen en kreeg hiervoor ook een passende prijs!

Leuk was ook dat bij de ‘sportkriebels’ (een initiatief om kinderen van 5 en 6 jaar kennis met korfbal te laten maken) maar liefst 11 kinderen enthousiast bezig waren.

Tot slot hartelijk dank aan alle vrijwilligers (de veldenuitleggers en -opruimers, de kantine bezetting, de wedstrijdleiding, de geluidsmensen, de scheidsrechters én de leiding bij de ‘sportkriebels’) en zonder anderen te kort te willen doen, hier toch de namen van die scheidsrechters: Peter Berendsen, Nynke Brouwer, Sara Boshoven, Ilonka Bouknegt, Joram Flach, Roos Groeneweg, Tim Groeneweg,  Bridget ter Horst, Mark Schindler, Eva Teerds, Jet van Trooijen, Marlies Valk, Karlijn Volker, Lisa Volker en Peter van der Wiel.

Met z’n allen hebben we het toch maar weer goed voor elkaar gekregen!