Na de deceptie van vorige week moest de selectie van Oranje Wit de knop omzetten en de focus richten op Tweemaal Zes. Vooral Oranje Wit 1 wilde de verliespartij van eerder in de competitie rechtzetten. Het liefst moest OW1 het onderlinge resultaat omkeren. De trainers Van Vliet, Ploeg en Roelofs waren vooraf duidelijk twee winstpartijen. De manier waarop was van ondergeschikt belang.

OW2 begon goed aan de wedstrijd en nam een vlotte 3-1 voorsprong. Al was het vroeg in de wedstrijd, dit was direct het moment om de wedstrijd al in het slot te gooien. Helaas slaagde OW2 hier niet in. Tweemaal Zes mocht een keer de smaak proeven van een gelijke stand. Daarna was het Oranje Wit wat continu heeft voorgestaan in de wedstrijd. OW2 had de zaken goed voor elkaar en de winst in deze wedstrijd kwam nooit meer in gevaar. Na een ruststand van 10-6 bouwde OW2 de voorsprong steeds verder uit. In de laatste tien minuten werd het krachtsverschil ook op het scorebord duidelijk. De eindstand werd 22-14. Volgende week speelt OW2 in Capelle aan den IJssel tegen het hoger geklasseerde KCC. OW2 gaat alles in de strijd gooien voor een goed resultaat.

Oranje Wit 1 speelde de eerste van twee gevoelsmatige finales. OW1 speelde tegen Tweemaal Zes. In de eerste wedstrijd werd met 21-17 verloren in Maartensdijk. Zoals eerder gememoreerd achtten de trainers OW1 verder dan Tweemaal Zes en moest dit uitgedrukt worden in een winstpartij. Oranje Wit knalde uit de startblokken en nam een 6-1 voorsprong. Tweemaal Zes gaf zich uiteraard niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. OW1 zag Tweemaal Zes terugkomen tot 6-4. Het team raakte weinig onder de indruk en bleef in de wedstrijd en nam weer een voorsprong. Met een tussenstand van 9-6 werden de bespreekruimten opgezocht.

Ondanks de voorsprong vielen er harde woorden en beslissingen in het Oranje Wit kamp. Trainers Van Vliet en Ploeg herinnerden het team aan de belangrijke afspraak dat spelen op 80% of minder onvoldoende is. Twee wissels in de rust. Van Kalkeren en Driesprong moesten hun plek afstaan aan Klink en De Peuter. De achterliggende gedachte was helder, wissels voor het team en er moest koste wat het kost gewonnen worden.

In de tweede helft wist OW1 Tweemaal Zes van zich af te houden en de voorsprong te consolideren. Het team maakte het verschil alleen maar groter en kon redelijk eenvoudig de wedstrijd uitspelen. Een verdiende en broodnodige overwinning met een eindstand van 22-16. Yannick Schild was met tien goals belangrijk, maar het hele team verdiende weer een compliment voor deze overwinning. Als het nodig is staat het team er en wint de belangrijke wedstrijden. Volgende week speelt Oranje Wit 1 weer een finale. In Kamerik zal SDO de tegenstander zijn. Bij winst gaat OW1 hele goede zaken doen. OW1  en OW2 kunnen alle support gebruiken. Hopelijk kan de selectie weer veel Oranje Witters verwelkomen in Capelle aan den IJssel en Kamerik.