Het was zaterdag dan eindelijk zover, de eerste play-off wedstrijd stond op de planning. Oranje Wit mocht de eerste wedstrijd thuis spelen tegen Koag. De sfeer in de hal zat er vanaf het begin goed in door de supporters van zowel Oranje Wit als Koag.

De eerste wedstrijd onder leiding van het duo Erik van de Burgt en Niels Molendijk werd sterk begonnen door ons 1e team, dit resulteerde in een 4-1 voorsprong. Na deze fase ging het qua score op en neer waarbij Oranje Wit wel steeds aan de goede kant van de score bleef. Net voor rust pakte Koag echter voor de eerste keer de voorsprong wat voor een 10-11 ruststand zorgde.
Na de rust begon de spanning pas echt toe te nemen, er zou namelijk nooit een groter gat tussen de beide ploegen ontstaan als 2 punten. Over de gehele wedstrijd namen vooral de mannen van ons 1e de doelpunten voor hun rekening, de dames zorgde voor de goede ondersteuning waardoor dat mogelijk werd. Koag nam in de tweede helft één keer een gat van twee doelpunten, maar door 3 goals van onze hoofdmacht werd die voorsprong snel weer omgebogen. Met nog 3 minuten te gaan stond het 23-23 en was er nog alles mogelijk. Twee goals van Oranje Wit zorgden ervoor dat de overwinning binnen werd gehaald. De laatste goal was voor Koag wat resulteerde in een 25-24 overwinning voor ons 1e.

Door de opzet van de play-off zegt de overwinning van ons eerste nog weinig, aanstaande zaterdag wordt alles beslist. Wel heeft deze overwinning als resultaat dat Oranje Wit komende zaterdag aan een gelijkspel genoeg heeft om te promoveren naar de overgangsklasse.
Ellen Klink maakte afgelopen zaterdag de foto’s, bekijk deze hier
Oranje wit 2 wacht zware klus
Ook ons tweede team speelt om promotie. Zij speelden afgelopen zaterdag tegen een sterk Meervogels en wisten helaas niet te winnen (uitslag 17 – 20). Maar, ons tweede team heeft dit seizoen bewezen tot alle in staat te zijn en ook zij zullen komende zaterdag nog strijden voor promotie!
Gratis busreis Koag – Oranje Wit (a.s. zaterdag 16 april)
Supporters kunnen aanstaande zaterdag gratis met de bus naar de laatste en allesbeslissende play-off wedstrijd. Lees er alles over en Schrijf je hier gratis in.