De corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat het korfbal voor velen van ons even op een laag pitje is komen te staan. Andere zaken verdienen logischerwijs meer onze aandacht en zorg. Gelukkig kan onze jeugd ondertussen weer een balletje gaan schieten en eigenlijk smachten we allemaal weer naar het moment om dat te doen dan wel het spelletje te aanschouwen.

Met het besluit dat het KNKV, in verband met de coronamaatregelen, in april heeft genomen, is de degradatie van OW1 in de zaal van de Overgangsklasse naar de 1ste Klasse helaas definitief een feit geworden. Strijdbaar als altijd hadden we die laatste finaleweken in de zaal wel willen spelen om zo met overtuiging lijfsbehoud binnen de lijnen af te dwingen. We zijn er als vereniging dan ook uiteraard niet blij mee dat nu buiten de lijnen, aan de bestuurstafel van het KNKV, over ons lot is besloten.

Tegelijkertijd hebben we ook gewoon te dealen met deze nieuwe situatie. In de Treffer is nu een artikel terug te lezen wat we eerder schreven over onze ambities als club. En deze ambitie om een duurzame vereniging op topniveau te zijn, blijft behouden. We willen ondanks de degradatie van OW 1 weer terug naar de Hoofdklasse! Het pad is alleen wat langer geworden en we moeten extra ons best gaan doen om weer terug te komen op hoofdklasseniveau. Staf en selectie gaan met elkaar de schouders eronder zetten om dit te bereiken. Wel zoals eerder bekend zonder de trainer van ons 2e Sander Roelofs (wordt hoofdtrainer bij KOAG) en Yannick Schild, en ook zonder Sterre Ton die helaas heeft aangegeven vanwege haar opleiding te stoppen met korfballen. Maar verder blijft de selectie, aangevuld met wederom talentvolle junioren uit eigen kweek, intact. En die groep is er op gebrand om er met elkaar wat moois van te maken en wij als vereniging gaan hen hierin uiteraard vol bij ondersteunen!