Op 6 april 2018 is overleden Arie Mol. Arie Mol was bij leven het oudste lid van onze vereniging. Geboren op 23 september 1924 is Arie op 1 maart 1938 lid geworden van c.k.v. Oranje Wit. Na de oorlog wordt hij op 22 augustus 1946 actief in het bestuur als wedstrijdsecretaris. De jaren daarna is Arie algemeen adjunct en een tijdje ook waarnemend voorzitter. Daarnaast traint hij ook teams. Bijzonder is zijn ontwerp van het embleem van onze vereniging.

In 1956 treedt hij terug uit het bestuur. Arie Mol traint daarna als eerste A.S.A. (later gefuseerd met A.S.W.H. tot DVS’69) H.K.C., ADO, VIOS (Numansdorp). Ook heeft hij eind jaren zestig enige tijd Oranje Wit 1 getraind (o.a. met daarin Riet van Belois- Hemelaar). Buiten Oranje Wit is hij actief bijvoorbeeld bij de telefonische hulpdienst. Voor al zijn activiteiten als vrijwilliger eerde de gemeente Dordrecht hem met de Johan de Wittspeld en kende de Koningin hem de onderscheiding als lid in de orde van Oranje Nassau toe.

Arie Mol heeft nog Bowls gespeeld bij c.k.v. Oranje Wit. De laatste jaren ging zijn gezondheid achteruit. Op 11 april j.l. is Arie begraven op Essenhof. We wensen Jaap en Marian en verdere familie heel veel sterkte toe.

namens het bestuur

Kees Kleingeld, voorzitter