De eerste wedstrijden van 2023 stonden afgelopen zaterdag op het programma voor onze selectie op het programma. OW 2 mocht aantreden tegen Nieuwerkerk 2 en OW 1 ging op bezoek bij Tiel’72 1.

Om 17:00 klonk in Sporthal de Kleine Vink het fluitsignaal voor de wedstrijd Nieuwerkerk 2 – Oranje Wit 2. Uit bij Nieuwerkerk is nooit makkelijk. Daarnaast stond Nieuwerkerk 2  voorafgaand aan het duel bovenaan de ranglijst. Oranje Wit wist dan ook dat het scherp moest starten en deed dit aan de hand van een goal van Renske Visser. Snel daarna wist Nieuwerkerk te scoren. Tot aan de 3-3 ging het gelijk op, daarna nam Nieuwerkerk het voortouw. Oranje Wit wist nog een paar keer dichterbij te komen, maar vlak voor rust maakte Nieuwerkerk de 12-8. Uiteindelijk gingen de ploegen rusten met een 12-9 tussenstand.

Net als in de eerste helft wist Renske Visser snel te scoren. Renske was sowieso scherp deze wedstrijd, net als Robin Dommisse. Samen wisten zij 10 maal te scoren. Desondanks liet Nieuwerkerk 2 zich niet van de wijs brengen. Via goals van Bob Mans en Eva Teerds kwam het tweede nog op 1 punt verschil, maar Nieuwerkerk deed wat ze moesten doen. Zakelijk speelde zij hun aanvallen uit en voor elke goal die OW 2 maakte, scoorde zij ook. Hierdoor is het OW 2 nooit meer gelukt om echt in de buurt te komen. Helaas werd de eerste wedstrijd van 2023 met verlies afgesloten.

Een uur later was het de beurt aan OW 1. Uit bij Tiel’72 wilde zij de goede lijn van voor de kerstvakantie doorzetten. De eerste aanval van Oranje Wit had even nodig om op gang te komen. Gelukkig had de Dordtse verdediging het goed staan en werden zij uiteindelijk beloond met de 0-1 van Lex van Gent. Na de 1-2 van Bart Driesprong nam Tiel’72 brutaal het scoren over.
Door goals van Meike Driesprong en Lex van Gent kwam onze hoofdmacht weer op gelijke hoogte. Heel even leek het erop dat het grote stuivertje wisselen begonnen was, maar Oranje Wit nam de leiding. Met een 8-13 ruststand gingen de ploegen de kleedkamers in.

Na de rust stokte het even bij de Dordte aanval. Hoewel er een comfortabele voorsprong op het bord stond, zal menig Oranje Witter klamme handjes gehad hebben. Coaches van Hoof en van de Burgt probeerde wat te forceren door routinier Roy de Vlaming en jeugd talent Jana Driesprong in te brengen. Deze wissels brachten onduidelijkheid in de ploeg en had helaas niet het gewenste effect. Gelukkig wisten Lex van Gent in het ene vak en Meike Driesprong en Joeri van Dijk in het andere vak hun schoten om te zetten in goals. Hoewel het nog even spannend was, kwam de overwinning nooit echt in gevaar. Tiel’72 moest hun meerdere erkennen in OW 1. Ons eerste start het nieuwe jaar goed en bevindt zich op een 4e plaats in de ranglijst, waardoor er heel voorzichtig naar boven gekeken mag worden.