Zaterdag 22 oktober stonden er weer thuiswedstrijden op het programma. De selectie mocht aantreden tegen BEP. Na de afgelopen weken was een winstpartij voor beide teams erg gewenst.

Om 14:00 klonk het fluitsignaal voor ons tweede team. Al snel kwam de bezoeker op een 0-3 voorsprong. Via Joeri van Dijk en Milou Oppe wist het tweede weer op gelijke hoogte te komen. In de eerste helft kwam het nog een aantal keer voor dat BEP op voorsprong kwam, maar elke keer wist OW 2 de stand gelijk te trekken. Vlak voor rust schoot Freek de Peuter de 6-5 er in. BEP nam hier geen genoegen mee en tekende een 6-6 ruststand.

Ook in de tweede helft ging het stuivertje wisselen door. Ons tweede wist maar geen echte afstand te nemen van BEP. De minuten op de klok tikte langzaam door, en BEP wist op 3 punten voorsprong te komen. Twee snelle goals van de OW dames gaven vertrouwen dat er nog iets te halen viel. Coaches van Dongen en Naaktgeboren besloten gebruik te maken van Tim van Gent en Stefan Naaktgeboren, die op de bank begonnen. Achteraf de beste keuze die ze hadden kunnen maken. Tim van Gent bleek goude handjes te hebben en maakte 3 goals uit 3 pogingen. Ook broer en zus van Dijk wisten te scoren. Met minder dan een minuut op de klok en een 15-14 voorsprong werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld. OW 2 recht haar rug en sleept de 2 punten binnen.

Dit moet een goed gevoel gegeven hebben aan ons eerste. Een ‘vier punten weekend’ was lang geleden, maar de mogelijkheden waren er zeker tegen BEP.

OW 1 schoot uit de startblokken. Het eerste gedeelte van de eerste helft wist BEP nog redelijk mee te scoren, maar met rust stond het al 9-5 voor onze hoofdmacht. Voor OW was het zaak om goed de rust uit te komen, iets waar de ploeg af en toe moeite mee heeft. Echter laat het de laatste weken zien waartoe zij in staat zijn, dus de ruststand gaf goede moed.

Na rust wist OW 1 de voorsprong gemakkelijk uit te bouwen. Via mooie aanvallen waarin de Oranje Witten alles konden en mochten werd het 13-5. BEP scoorde nog wel mee, maar wist niet meer dicht bij te komen. Een scherp schietende Djuna Seevinck maakte er 15-8 van. Vanaf dit punt verminderde de scherpte van de OW verdediging. Hierdoor kwam BEP nog enigszins dichterbij en laat de eindstand niet het overduidelijke krachtsverschil zien. Met het fluitsignaal stond er 18-14 op het scorebord. Dit betekende de eerste winstpartij van onze hoofdmacht dit seizoen en tevens het eerste vier puntenweekend.

Volgende week speelt de OW-selectie nog eenmaal thuis voor het de zaal ingaat. Om 14:00 en 15:30 komen zij in actie tegen VEO. Daarna staat het Oktoberfest op de planning. Kortom; een mooie dag om op ons complex door te brengen.