In de 4e speelronde stonden de uitwedstrijden tegen KCR op het programma. Voor Oranje Wit 1 betekende dit een wedstrijd tegen de verrassende koploper uit de overgangsklasse C. KCR won vorige week van OVVO waar Oranje Wit de punten aan Sporting Delta moest laten gaan. Oranje Wit 2 had net zoals KCR 2 2 punten uit 3 wedstrijden en dus mochten de teams uit gaan maken wie er zou gaan aanhaken bij de top 3.

Eerst de beurt aan Oranje Wit 2. Het team van trainer Roelofs speelde een prima eerste helft. Verdedigend stond het tactisch als een huis maar helaas zoals de 2 voorgaande weken kon het verschil niet in goals worden uitgedrukt. Op een 4-6 tussenstand volgt er een lange periode zonder goals waarna we gaan rusten met een 6-7 tussenstand in het voordeel van Oranje Wit.

Direct na rust weet KCR 2 de wedstrijd om te draaien. Door het missen van vele kansen aan de zijde van Oranje Wit komt KCR op een 13-10 voorsprong. Bij Oranje Wit blijven de goals uit en komen uiteindelijk niet meer in de buurt van de overwinning wat resulteert in een 17-14 nederlaag.

Dan is het de beurt aan de twee hoofdmachten. De ploeg van trainers van Vliet en Ploeg starten scherp aan de wedstrijd in Ridderkerk. In een gelijk opgaande eerste helft is het constant stuivertje wisselen. Vooral stuivertje wisselen tussen Oranje Wit 1 en Remon de Vos die duidelijk zijn stempel op de wedstrijd wist te drukken (12 goals). Vlak voor rust verliest Oranje Wit 1 even de scherpte, een kleine voorsprong wordt uit handen gegeven en vlak voor rust kijkt Oranje Wit tegen een 15-13 achterstand aan.

Direct na rust wordt er een verschil van 4 goals gemaakt. Ondanks dat blijft Oranje Wit geloof houden in een goed resultaat. Oranje Wit blijft hard werken wat resulteert in een 24-23 tussenstand. Uiteindelijk kost het de Dordtenaren teveel kracht om de wedstrijd volledig te kantelen en verliezen de wedstrijd met 27-25.

Toch was het begin van beide wedstrijden prima iets waar de trainers op voort kunnen borduren. 11 januari hervatten we de competitie met een thuiswedstrijd tegen de Meervogels uit Zoetermeer.

Namens de selectie bedanken wij jullie voor alle support in 2019. Graag zien wij jullie allemaal weer in 2020. Voor nu fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief nieuwjaar.