De afgelopen maanden zijn we (de TC, Technische Commissie) druk bezig geweest om een concept-teamindeling samen te stellen voor komend seizoen. Ieder jaar is dit een zeer intensieve klus met de nodige knelpunten, die wij als TC zo goed mogelijk proberen op te lossen.

Het is een puzzel. We hebben te maken met (gemixte) teams, leeftijdscategorieën, speelsterkte en persoonlijke voorkeuren. Ook zijn er aan het einde van een seizoen altijd opzeggingen en aanmeldingen waar we vervolgens op moeten inspelen.

Deze conceptindeling komt tot stand gedurende het gehele seizoen. Als TC hebben we nauw samengewerkt met de teamcoördinatoren. Ook hebben we meerdere malen overleg gehad met de huidige- en nieuwe trainers. En richting het einde seizoen zijn we, waar nodig en op verzoek, in gesprek gegaan met spelers, speelsters, ouders en verzorgers. Verder is het na 1 juni pas mogelijk om de concept-indeling te gaan afronden, omdat we tot deze datum rekening houden met opzeggingen en aanmeldingen.

De definitieve teamindeling zal begin van het nieuwe seizoen bekend worden. Dit omdat er enerzijds nog een zomervakantie voor ons ligt en er anderzijds selecties zullen plaatsvinden.

 

Senioren

Binnen de senioren kennen we selectieteams en vriendenteams.

Het aantal selectieteams is afhankelijk van het aantal spelers die hiervoor in aanmerking willen komen. Helaas hebben we moeten concluderen dat we de afgelopen jaren steeds minder spelers met deze ambitie voor de club hebben (behouden). Naast persoonlijke overwegingen, zien we ook korfbaltechnisch aspecten die zorgen voor de negatieve trend. Zo hebben we jaarlijks te maken met een disbalans tussen dames en heren met eenzelfde ambitie. Met onvoldoende dames of heren is het niet mogelijk een selectieteam te realiseren, wat vervolgens zorgt voor teleurstelling. Hiernaast zien we dat het een enorme uitdaging is om coaches en trainers te vinden voor de selectieteams (met uitzondering van ons 1e). Dit is een probleem in heel korfballand en uiteraard heeft dit zijn weerslag op spelers, zo ook de onze. Een vaste/goede staf is belangrijk voor selectieteams. Inmiddels zijn we zeer tevreden over het resultaat voor ons 1e en 2e team, maar hebben we helaas nog geen definitieve invulling rondom ons 3e. Als TC weigeren we om ons hierbij neer te leggen, maar vragen we dus nog wel om geduld. We hebben genoeg talent en moeten zorgen voor de juiste springplank in de senioren.

1e Selectie (Team 1 en 2)
We hebben dit jaar een mooie uitgebalanceerde selectie kunnen samenstellen. We verwachten dit seizoen veel van onze ervaren spelers in combinatie met onze talenten uit de A-jeugd. Samen met de nieuwe staf, met kennis van zo wel buiten als binnen de vereniging wensen we de selectie alle succes toe.

Dames Heren Staf
Ardon, Linda Brouwer, Jop Trainers/Coach
Broere, Dionne Brugge, Bart van der Maarten van Vliet
Dommisse, Robin Dijk, Joeri Henno Ploeg
Gurp, Merel van Gent, Lex van Erik v/d Burgt
Klink, Xanne Isarin, Thomas Teambegeleiding
Leijdsman, Robin Kalkeren, Robin van Ron Appelboom
Schram, Merel Kleingeld, Jasper Verzorging
Ton, Sterre Klink, Marijn Theo Anröchte
Verweij, Mirthe Mans, Bob Desire Schepers
Visser, Renske Oppe, Bo Fysiotherapeut
Zwoll, Simone Peuter, Freek de Ruben Kamerbeek
Schild, Yannick Fysieke training
Strijen, Lars Patrick Zuijderwijk

 

Selectieteam 3, Vriendenteams 4 en 5.
Met een te kort aan selectie-dames, hebben we een aantal A-dames bereid gevonden om eerder de stap te maken naar de senioren om zo toch een energiek en ambitieus 3e selectieteam samen te kunnen stellen. Dit selectieteam bestaat uit spelers die zo hoog mogelijk korfballen. We zetten in op ontwikkeling en inzet. Een jeugdig team wat 2x per week traint, eventueel met een paar ervaren spelers.

Verder willen we dit selectieteam ondersteunen met de kwaliteit van onze vriendenteams 4 en 5. Deze teams barsten van de ervaring en zijn prima sparringpartners voor het 3e team. Op welk niveau we ieder team zullen laten gaan spelen, willen we pas na de zomer gaan beslissen, in samenspraak met deze teams.

Dames Heren Staf
SELECTIE 1/2 SELECTIE 1/2  
Blom, Michelle SELECTIE 1/2
Bezooijen, Danique SELECTIE 1/2
Dubbeld, Tessa Driesprong, Bart
Hulsker, Nina Jong, Jouke de  
Lacroes. Jany Katbahadoer, Yves
Pierse, Jorik  
Sas, Michel

 

Dames Heren Staf
SENIOREN 3 SENIOREN 3  
Andel, Sanne van SENIOREN 3
Brand, Liesbeth Ameijden, Marijn van
Oeveren, Kristel van Lagendijk, Pieter
Slijkhuis, Anne Scheurwater, Tiemen  

 

Dames Heren Staf
Assem, Lisette van den Boshoven, Davy  
Laban-Sinke, Ingrid Jong, Bas de
Nelemans, Ingrid Kuperus, Steven
Noordam, Mirjam Laban, Antjan
Ploeg, Lieke Noels, Arjan  
Wibbens, Esther Verwaal, Jan-Peter  
Wit, de Bart

 

Team 6

Oranje Wit 7 en 8 hebben elkaar gevonden om na een aantal opzeggingen verder te gaan als 1 team.

Dames Heren Staf
Boer, Samantha Helmos, Roy  
Fruyt van Hertog, Marjolein Ton, Thomas
Grootenboer-Dijk, Mariette van Verstappen, Philip
Petegem, Johanna van Wiel, Martijn van der
Veld, Dorien in ‘t Wondergem, Mark-Jan  
Veld, Lisette in ’t Verwaal, Stefan  

 

Midweek

Ook dit jaar hebben we weer een midweekteam. Alleen maar doordeweekse wedstrijden én geen trainingen voor dit team.

Dames Heren Staf
Bakker-Verwaal, Lieke Belder, Erwin  
Everaarts, Damaris Boshoven, Rik
Honschoten, Sylvia van Kooij, Wilco
Opstal-Haksteen, Tamara van Meijer, Koen
Quarré, Martha Ullmann, Mor  
Vliet-Koster, Renate Vos, Egbert