Is een maatschappelijk probleem op te lossen door een vereniging? Zover willen Ingrid Vaartmans en Angelique Bras zeker niet gaan maar dat je als vereniging je bijdrage kunt leveren daarvan zijn ze overtuigd.

Wat als een gekkigheidje is begonnen op een mooie zomerse namiddag gaat nu toch echt serieus vorm krijgen. Eerder is er al het een en ander op de website verschenen over de projectaanvraag van Angelique en Ingrid. Het idee om mensen die in sociaal isolement zitten of dreigen te geraken kennis laten maken met onze bloeiende vereniging is een idee wat op meerdere plekken enthousiast is ontvangen. De KNKV heeft het projectidee gehonoreerd met een bedrag uit hun innovatiefonds. Dit nadat Ingrid en Angelique het idee gepitched hebben in Zeist. Mede daardoor is er een klein startkapitaal om van dit project iets leuks en blijvends te maken. Ondertussen zijn er ook contacten gelegd met iemand die binnen de gemeente in de projectgroep van The Passion zit om een samenwerking aan te gaan. Zoals u ongetwijfeld weet wordt The Passion dit jaar uitgevoerd in ons mooie Dordrecht en is het thema van dit jaar #jebentnietalleen. Dit thema sluit naadloos aan op het doel van het project c.k.v. Oranje Wit leeft voor iedereen. Ook de wijkteams in Dordrecht zijn enthousiast over het idee en willen graag de samenwerking aangaan. E-wheels is aangehaakt om mogelijk te gaan voorzien in het vervoer, dus er is volop bedrijvigheid op dit thema.

Alle ideeën vloeien rijkelijk over tafel tijdens gesprekken met elkaar en met elkaar komen Ingrid en Angelique tot hele mooie ideeën. Binnen onze vereniging zijn er veel mogelijkheden om met onze doelgroep in contact te komen, want veel mensen kennen wel iemand, hetzij via het werk, hetzij via je woonplek of wellicht de kerk of familie, die eenzaam is of kan worden. Ingrid en Angelique gaan een aantal mensen binnen de vereniging hier binnenkort actief op bevragen, echter kun je hen natuurlijk ook zelf bevragen en/of mailen.

Dus, wil je meer weten over dit project of wil je misschien zelf de helpende hand toesteken? Spreek Ingrid en Angelique gerust aan op de club, zij vertellen er heel graag over!