Afgelopen zaterdag reisde de selectie van Oranje Wit af naar Middelburg. Beide ploegen speelden tegen Swift. Kennelijk doet de Zeeuwse lucht Oranje Wit goed en het zou nog lang onrustig blijven in de provincie Zeeland.

Oranje Wit 2 krijgt van trainer Beuk altijd de opdracht mee om in functies te spelen, maar vooral om dit te blijven spelen. De jonge ploeg van krijgt dat niet altijd de gehele wedstrijd voor elkaar. Tegen Swift maakte Oranje Wit 2 het zich moeilijk, maar kon op tijd het goed spel vinden om de belangrijke punten binnen te slepen.

In de 1e helft kwam Oranje Wit niet van Swift af. Na 20 minuten was de tussenstand 3-4. Verdedigend gaven beide ploegen elkaar niets toe. Oranje Wit kwam veel aan schieten toe, maar kon mondjesmaat de korf vinden. De ruststand werd 4-6 voor Oranje Wit.

Oranje Wit kwam niet goed uit de rust en liet toe dat Swift de stand omboog naar een 9-7 voorsprong. Oranje Wit moest uit een andere vaatje tappen en in de achtervolging op Swift. Thomas Isarin werd ingebracht en dat gaf de ploeg een mentale boost. Oranje Wit maakte vlot gelijk en versnelde om direct afstand te nemen van Swift. Oranje Wit pakte de winst met een 11-16 eindstand.

Oranje Wit 2 steeg hiermee naar de 2e plaats in de poule. De ploeg staat nu nog maar 4 punten achter op koploper Tempo. Tempo zal nog 2 keer de tegenstander zijn. Oranje Wit 2 draait nog volop mee voor het kampioenschap en zal daar alles aan doen om mee te blijven strijden.

Dan Oranje Wit 1. Swift was voor de wedstrijd de koploper en Oranje Wit bivakkeert op de laatste plaats van de poule. Swift is een ploeg, die heel veel tot score komt. Op papier zou het een abc-tje moeten worden. Door trainers Blok en Beuk werd een goed tactisch plan bedacht, om het spel van Swift lam te leggen. Uiteraard zal de ploeg dit om moeten zetten in het spel. Oranje Wit 1 zat heel goed in de wedstrijd en speelde een prima 1e helft. Nu was het Oranje Wit wat telkens op voorsprong kwam en was het Swift, wat in de achtervolging moest. 9-9 was de ruststand.

Complimenten van trainer Blok in de rust, maar ook de attentie dat dit spel nog 25 minuten gespeeld moest worden. In de 2e helft toonde Oranje Wit zich weer met lef en weerbaarheid en werd gekenmerkt met clusters van scores. 3 goals voor Swift en weer 4 voor Oranje Wit, daarna weer 4 goals voor Swift. Bij 19-19 en 20-20 gaven beide ploegen elkaar nog steeds niets toe.

Daarna ontstond een zinderende eindfase van de wedstrijd. Met een heerlijk afstandsschot schot Robin Leijdsman de 20-21 binnen. Zou Oranje Wit eindelijk loon naar werken krijgen of weer de deksel op de neus. Lex van Gent wordt aangespeeld op de middenlijn en wordt getorpedeerd door een speler van Swift. Eerst een blessurebehandeling en dan de strafworp. Lex maakt aan alle onzekerheid een einde, scoort en stelt daarmee de zeer verdiende overwinning veilig. Plezier en feest in het Oranje Witkamp. Deze overwinning was broodnodig en de manier waarop smaakt naar meer.

De selectie van Oranje Wit gaat genieten van de feestdagen. De staf en de spelers van de selectie wenst iedereen fijne kerstdagen en een sportief, gezond en prachtig 2018 toe. 6 januari 2018 staan twee hele belangrijke wedstrijden op het programma. Oranje Wit 2 speelt tegen Tempo en zal absoluut willen winnen om kampioen te kunnen worden. Oranje Wit 1 speelt tegen Antilopen. Bij winst achterhaalt Oranje Wit Antilopen en kan het weer langzaam omhoog gaan kijken. De selectie hoopt weer vele supporters langs de lijn te treffen in het nieuwe jaar.