Week van de Scheidsrechter

Jo

Van 7 tot en met 15 oktober 2017 is het weer tijd voor de week van de scheidsrechter!

Deze week is in het leven geroepen voor sportbonden en -verenigingen om gezamenlijk onze scheidsrechters, juryleden en officials nog eens extra te bedanken. Zij zetten zich iedere week belangeloos in voor de sport en daar mogen ze best voor in het zonnetje gezet worden!

Zonder scheids geen wedstrijd. Daarom wordt de aanwezigheid van een scheidsrechter vaak als vanzelfsprekend gezien. Toch zijn het – net als de sporters zelf en (andere) vrijwilligers binnen een vereniging – mensen met passie voor korfbal die in hun vrije tijd op het veld staan.

De Week van de Scheidsrechter biedt verenigingen en/of teams een mooie gelegenheid om alle korfbalscheidsrechters eens in het zonnetje te zetten.

Hoe groot of klein je gebaar ook is, je waardering geeft de scheidsrechter de energie om er de volgende keer weer te staan en er samen met jullie een mooi seizoen van te maken. 

Een paar voorbeelden:

  • Overhandig een lokale lekkernij met een kaartje aan je scheids
  • Maak samen met de scheids een ludieke foto en post deze met bedankje op social media (#scheidsbedankt)
  • Breng je scheids een korte serenade na je wedstrijd
  • Trakteer je scheids met je tegenstander op een drankje na je wedstrijd
  • Verras de scheids bij aankomst in de hal met een cadeautje of traktatie

Geef elkaar de hand

Daarnaast vragen we aandacht voor het volgende: maak van de gelegenheid gebruik om tijdens deze speciale week opnieuw aandacht te vragen voor het thema ‘Geef elkaar de hand’. Daarmee wordt bevorderd dat spelers, coaches en andere direct betrokkenen de scheidsrechter zowel vóór als na de wedstrijd een hand geven. Dit gebeurt al wel op topniveau, maar nog niet altijd op andere niveaus.

Laten we er daarom met z’n allen een éxtra sportieve week van maken!