Oranje Wit vecht voor wat het waard is, maar moet incasseren

OW Selectie 1 En 2

Afgelopen zaterdag stond de Dordtse derby op het programma. De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar was DeetosSnel tegen Oranje Wit. In een goed gevulde hal gingen beide ploegen de strijd met elkaar aan. Oranje Wit is hard in gevecht om weg te blijven van de degradatieplaatsen. Het team van trainer de Jager had de opdracht om als collectief het gevecht aan te gaan en de punten mee te nemen naar de Polder.

De beide ploegen speelden een gelijkwaardige 1e helft. Na 6 minuten had DeetosSnel met een 5-2 voorsprong afstand genomen van Oranje Wit. Met name Jaimy Roos van DeetosSnel vond makkelijk de korf en nam 6 goals voor zijn rekening in de 1e helft. Oranje Wit liet zich niet van de wijs brengen en vocht zich terug in de wedstrijd. Verdedigend had Oranje Wit het in de 1e helft prima voor elkaar. Na 14 minuten waren beide ploegen met 10-9 dicht bij elkaar. Pas na 21 en 24 minuten werd er weer gescoord en werd de ruststand van 11-10 bereikt. Een goede 1e helft van Oranje Wit en een prima uitgangspositie voor de 2e helft.

Vervelende smet in de 1e helft was het uitvallen van Max met een nare enkelblessure. Na een sprongduel eindigde Max op de voeten van een tegenstander en ging daarbij lelijk door zijn enkel. Na de blessure aan zijn knie in de veldwedstrijd tegen PKC zit het Max nu weer niet mee. Iedereen wenst Max een snel herstel toe en we hopen dat de blessure meevalt.

In de 2e helft gaf het spel tot de 32e minuut een zelfde beeld. DeetosSnel bleef steeds op voorsprong, maar kwam niet verder als een of twee goals verschil. Tot 15-15 bleven beide ploegen in elkaars spoor. Vanaf de 33e minuut was de koek op bij Oranje Wit. De voorgaande minuten eisten toch zijn tol en hadden de inspanningen teveel kracht gekost. DeetosSnel gaf gas en liep weg naar 21-15. Deze tussensprint kwam Oranje Wit niet meer te boven en moest toezien hoe DeetosSnel de wedstrijd vakkundig uitspeelde en de punten in huis hield. Oranje Wit heeft gevochten voor wat het waard was, maar kon het niet bolwerken.

 

Oranje Wit 2 deed afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Albatros hele goede zaken. Oranje Wit speelde een prima wedstrijd en is nooit in gevaar geweest. Na een 10-4 ruststand werd de wedstrijd met 19-14 gewonnen. De directe concurrenten, die nog in de race zijn voor het kampioenschap lieten steken vallen, waardoor Oranje Wit 2 steviger aan kop komt te staan. De volgende wedstrijd is tegen Excelsior, die 2e in de poule staan. In deze wedstrijd kan Oranje Wit 2 een flinke stap maken naar het aanstaande kampioenschap. Aan Oranje Witzijde twijfelt niemand dat het team van trainer van den Herik dit ook gaat doen.

 

Aanstaande zaterdag, 16 januari 2016, speelt Oranje Wit 2 om 15:15 uur in Delft tegen Excelsior. Oranje Wit 1 speelt om 19:00 uur uit in Pijnacker tegen Avanti.