Oranje Wit knokt hard maar komt tekort

OW 1 – Sporting Delta 1

Vorige week viel voor Oranje Wit het doek op hoofdklasse niveau. In de wedstrijd tegen KCC werd verloren, daarmee is degradatie een feit en zal Oranje Wit volgend seizoen uit komen in de overgangsklasse. Afgelopen zaterdag speelde Oranje Wit tegen stadsgenoot Sporting Delta. Ondanks de degradatie wilde het team van trainers Blok en De Jager maar een ding en dat was winnen. Oranje Wit vocht zich kapot, maar moest de overwinning aan Sporting Delta laten.

Oranje Wit kwam niet heel sterk uit de startblokken en begon te slap aan de wedstrijd. Sporting Delta maakte gelijk dankbaar gebruik van deze mogelijkheid en kwam snel op een 1-6 voorsprong. De vele supporters van Sporting Delta gingen er eens goed voor zitten. Oranje Wit nam een time-out en de trainers kregen het team op tijd wakker. Na 6 minuten begon Oranje Wit ook aan de wedstrijd en begon te scoren. Na 13 minuten was Oranje Wit Sporting Delta op 2 punten genaderd. Sporting Delta gaf hierop weer gas en liep weer weg bij Oranje Wit. Het enige wat Oranje Wit kon doen was de schade beperkte houden. In ieder geval sloot Oranje Wit de 1e helft redelijk af. Met een 11-13 tussenstand zochten beide ploegen de rust op.

Na rust wilde Oranje Wit zo snel mogelijk naast Sporting Delta komen en doorstomen naar de overwinning. Oranje Wit ging steeds beter spelen en de geleverde strijd verdiende een compliment. Na 35 minuten 20-20 op het scorebord. Sporting Delta wist elke aanval van Oranje Wit te pareren. Oranje Wit heeft in de wedstrijd niet een keer voorgestaan en bleef continu in de achtervolging op Sporting Delta. Oranje Wit heeft in deze wedstrijd alles gegeven wat het in haar had, maar kon helaas net te weinig vuist maken. De wedstrijd werd door Sporting Delta met 25-27 gewonnen. In het Oranje Wit kamp heerste toch een positief gevoel. Keihard gewerkt, alles gegeven, maar net te kort gekomen.

Klik hier voor de foto’s van de wedstrijd.

Bekijk hier de foto’s van het Team van de week.

Oranje Wit 2 beleefde weer een mindere wedstrijd en kon het Sporting Delta geen moment moeilijk maken. Sporting Delta was heer en meester en kon eigenlijk doen en laten wat het wilde. Oranje Wit verloor deze wedstrijd met 10-17.

Volgende week spelen Oranje Wit 1 en 2 in Pijnacker tegen Avanti. De wedstrijden zullen om 18:15 uur en 20:00 uur aanvangen.