Oranje Wit had zichzelf kunnen belonen tegen Dalto

Mascotte

Afgelopen zaterdag speelde de equipe van trainers Blok en de Jager op het hoogste veldniveau van Nederland tegen Dalto BNapp.nl uit Driebergen. Na het kampioenschap van vorig jaar mag Oranje Wit 1 laten zien of het zich kan meten met de beste korfbalteams van Nederland. De selectie bestaat uit een aantal nieuwe gezichten en de bekende gezichten van de afgelopen jaren. Nieuw in Oranje Wit 1 zijn Iris, Kim, Lieke en Max.

De wedstrijd was 30 seconden onderweg toen scheidsrechter Kuyer een “overtreding” zag, die kennelijk een stip waard was in het voordeel van Dalto. Hiermee legde de scheidsrechter de lat hoog voor zichzelf en de assistent, die gedurende de wedstrijd verder onhaalbaar bleek. De toon was hiermee gezet. Dalto kwam furieus uit de startblokken en nam een snelle 4-0 voorsprong. Oranje Wit vocht zich terug in de wedstrijd en wist tot 4-3 terug te komen. Hierna was het weer Dalto dat bleef scoren en nam weer afstand van Oranje Wit. Het probleem voor Oranje Wit bleek het schotpercentage. Oranje Wit wist veel en meer kansen te creëren in de eerste helft, echter het daadwerkelijk tot scoren komen, wilde niet vlotten. Uiteindelijk weer een ruststand van 8-4 in het voordeel van Dalto bereikt. De verhoudingen qua veldspel waren tussen beide ploegen niet groot. Het enige verschil was dat Dalto tot scoren kwam en Oranje Wit helaas niet wist mee te scoren.

In de tweede helft wist Oranje Wit sneller en makkelijker tot scoren te komen. Dalto wilde telkens van geen wijken weten en bleef op voorsprong. Oranje Wit wist tot drie keer toe op een goal verschil met Dalto te komen. Dalto gaf helaas geen krimp en wist tot het einde van de wedstrijd op voorsprong te blijven. Dalto wist uiteindelijk de voorsprong uit te bouwen naar vijf goals verschil. Oranje Wit heft zich in deze wedstrijd van de goede kant laten zien en kon met opgeheven hoofd het veld af. Het gevoel was dat er meer mogelijk was geweest, echter zeggen de cijfers iets anders. De twee punten bleven in Driebergen. Aanstaand weekend speelt Oranje Wit om 15:30 uur thuis tegen TOP uit Sassenheim. Op eigen veld kan Oranje Wit tonen hoe het er voor staat tegen deze tegenstander.

Oranje Wit 2 wist na de valse start van vorige week een uitoverwinning te halen tegen KOAG uit Krimpen aan den IJssel. Het team van trainer van den Herik kreeg de overwinning zeker niet cadeau. Na een flinke achterstand in de eerste helft wist het team de wedstrijd om te buigen naar een overwinning. Een puike teamprestatie. Aanstaande zaterdag speelt Oranje Wit 2 om 14:00 uur tegen Merwede.