Afgelopen zaterdag speelden Oranje Wit 1 en 2 thuis. Oranje Wit 2 speelde tegen stadsgenoot Sporting Delta. En Oranje Wit 1 nam het op tegen SDO. Met name Oranje Wit 1 moest de punten binnenshuis houden, om in de race te blijven voor handhaving.

Oranje Wit 2 kwam gelijk sterk uit de startblokken en kon vanaf het beginsignaal doen en laten wat het wilde. Sporting Delta probeerde uiteraard tegenstand te geven, maar Oranje Wit 2 speelde goed en sterk. Na een vlotte 4-0 leek er vandaag geen vuiltje aan de lucht te komen. Bij het rustsignaal was een tussenstand van 13-6 bereikt.

In de rust werden door trainer Beuk nog een aantal aandachtspunten meegegeven. Het team was in staat om deze aanwijzingen te gebruiken in de 2e helft en dat was knap. Oranje Wit 2 bleef uitstekend scoren. Vooral Joeri van Dijk en Xanne Klink waren uitstekend op schot. Beide tekenden voor 8 treffers. Xanne was zaterdag dodelijk precies met haar vrije bal.

Oranje Wit 1 speelde een prima wedstrijd. Vechtlust, durf en goed spel waren de ingrediënten voor een uitstekende wedstrijd. Helaas leidde dit niet naar de eerste verdiende punten van dit seizoen. De supporters van beide verenigingen creëerden een fantastische sfeer in de Oranje Withal, waarbij zelf samenzang geen probleem was. Tot 5-5 gingen beide ploegen gelijk op. In een doelpuntloze fase van Oranje Wit nam SDO afstand van Oranje Wit. Oranje Wit wist de marge klein te houden. Bij een 13-15 tussenstand werd de rust bereikt.

Na rust na SDO verder afstand, maar Oranje Wit gaf nooit op en bleef vechten. Bij een 17-17 en 20-20 tussenstand geloofde iedereen, die Oranje Wit een warm hart toedraagt, in de eerste punten. Een gelijkspel had op zijn minst verdiend geweest. SDO wilde niet aan dit feestje meewerken en nam in de laatste twee minuten toch weer afstand van Oranje Wit. Een zuur gevoel na de wedstrijd, maar ook een trots gevoel. In deze wedstrijd zaten genoeg aanknopingspunten om verder op te bouwen in de strijd voor handhaving. Met dit spel moet het dubbeltje echt een keer de goede kant op vallen. De punten gaan echt komen.

Aanstaande zaterdag speelt Oranje Wit 1 tegen KCR en Oranje Wit 2 tegen Twist. De selectie hoopt weer op net zoveel support als afgelopen zaterdag. Wat een heerlijk sfeertje om in te spelen. Graag weer tot zaterdag. De selectie traint zich het snot voor de ogen om zich weer van de beste kant te laten zien.

Foto’s zijn hier te zien:
OW1:  https://photos.app.goo.gl/IRiqHaWc8DuoPaoW2
OW2: https://photos.app.goo.gl/cjW2OT7mXPy57RXB2