Oranje Wit 2 blijft winnen. Oranje Wit 1 helaas niet

OW Selectie 1 & 2

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Een thuisweekend voor Oranje Wit 1 en 2. De regen viel met bakken uit de hemel, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook al waren de meningen op de bank daarover helder. Het drukte wel de pret, maar niet het geloof in winst partijen. Oranje Wit 2 trad aan tegen Telstar. Na de overwinningen van de laatste weken moest tegen deze ploeg ook de volle winst gehaald worden. Oranje Wit 1 nam het op tegen de koploper van de poule en stadsgenoot Deetos. Oranje Wit moet al een paar seizoenen de meerdere erkennen in Deetos.

Oranje Wit 2 mocht geen steek laten vallen tegen Telstar. Na de mooie winstpartijen van het team van trainer Beuk van de laatste weken zou een verliespartij deze partijen teniet doen. Oranje Wit 2 liet het zover niet komen en wist in de 1e helft al een flinke afstand te nemen van Telstar. Enige smetje is dat Oranje Wit Telstar nog lang in de wedstrijd liet. Bij rust was een 10-4 tussenstand bereikt.

In de 2de helft bouwde Oranje Wit de stand steeds verder uit en liet de winst niet meer in gevaar komen. Oranje Wit heeft Telstar nimmer onderschat, maar met concentratie de winst behaald. Met een 21-11 eindstand was Oranje Wit duidelijk de winnaar. Oranje Wit blijft goed in de strijd om de bovenste plaatsen. KVS verloor onverwacht en zag Oranje Wit tot op 2 punten naderen. Oranje Wit 2 speelt komende zaterdag tegen TOP 3 uit Sassenheim. Nog een winstpartij zou de 1e seizoenshelft op het veld helemaal afmaken.

Oranje Wit 1 beleefde een andere wedstrijd. Tegen koploper Deetos mocht Oranje Wit geen enkele steek laten vallen en continu de strijd blijven aangaan met Deetos. Oranje Wit kon dat onvoldoende laten zien. Oranje Wit kwam snel op achterstand en kon dat nooit meer omdraaien. Beide ploegen zochten met een 5-10 tussenstand de bespreekruimten op.

Na een peptalk van trainster Tims heeft Oranje Wit getracht terug te komen in de wedstrijd. Oranje Wit komt te weinig aan scoren toe en is teveel afhankelijk van steeds dezelfde spelers. Deetos keek geen moment meer achterom. Na een afstand van 7 doelpunten, mocht Oranje Wit nog iets terugkomen, maar Deetos speelde de wedstrijd zakelijk uit.

Oranje Wit 1 speelt komende zaterdag ook tegen TOP, maar dan in Arnemuiden. Oranje Wit moet nog steeds proberen een aansluiting te blijven zoeken bij de onderste ploegen van de poule. Een winstpartij in Arnemuiden zou als geroepen komen. Vorig jaar won Oranje Wit ook van TOP, ook al was dat in de zaal. Hopelijk kan Oranje Wit dit zaterdag herhalen.