Het Ardondert, maar de bliksem blijft uit

DSC 0737

Dordrecht – Vorig weekeinde ging de koploper voor het eerst dit veldseizoen onderuit tegen Unitas uit Harderwijk. Niets is nog zeker ondanks een ogenschijnlijk onoverbrugbare voorsprong op de concurrentie. Tegen SKF zou een overwinning haast een zeker kampioenschap betekenen, officieus dan. Maar zoals vorige week bleek You (U) need (nit) ass (as) to kick some!

De eerste periode was voor de thuisploeg. Met een snelle 2-0 leek de toon gezet, maar de bezoekers slaan terug en hebben een 2-3 voorsprong in de kortste keren op de borden. Na een verdedigend erg slechte periode van de Dordtenaren staat er een 7-9 stand op de borden. Het tweede aanvalsvak krijgt grip op Josina en Van Munster en het tij lijkt te keren. Het eerste aanvalsvak laat echter lang niet van zich horen. Na de 8-9 volgt snel de 8-10. Uiteindelijk krijgt de ploeg van Blok en De Jager vlak voor rust weer een onnodige strafworp tegen en de ruststand wordt op 8-11 bepaald.

Het tweede bedrijft wordt het tijd dat de ware kampioen zich gaat etaleren. Aangezien kwaliteit niet in overvloed aanwezig is moet het aankomen op strijdlust en onverzettelijkheid. Linda Ardon begrijpt dat en schiet de 9-11 binnen. Dan is het SKF dat weer van zich laat horen en een beslissend gat lijkt geslagen bij 9-13. Dan volgt een historisch Oranje Wit moment. Kim Ardon vervangt Kim Boom en weet haar debuut in de hoofdmacht op te sieren met twee treffers. Uitgerekend de jongeling neemt het gelouterde vlaggenschip op sleeptouw. Dat geeft te denken. Dan komt zelfs even de 14-13 voorsprong door Linda Ardon. Tot 14-15 gaat het gelijk op, maar na een gemiste strafworp van de thuisploeg is het SKF dat weer een gat van twee treffers slaat.
Uiteindelijk blijft deze marge gehandhaafd en de 17-18 van Roy de Vlaming is het laatste wapenfeit.

Bekijk hier de foto’s van Oranje Wit – SKF

Deetossnel verliest van Avanti
SDO pakt een punt bij DSC
Unitas krijgt klop van Nieuwerkerk

Volgend weekeinde winnen van Deetossnel. Anders wordt het alsnog billen knijpen. Hetgeen op zijn tijd best een prima tijdverdrijf kan zijn.

Doelpuntenmakers Oranje Wit:
Roy de Vlaming (4x), Irene Ploeg (3x), Kim Ardon (2x), Linda Ardon (2x), Henno Ploeg (2x), Erik van Heumen (2x), Merel van Gurp (1x) en Jasper Kleingeld (1x).

Hierbij nog de foto’s van Oranje Wit – Unitas