Beachkorfbal C2, B2, B1

Beachkorfbal C2 B2 B1

Een verslag van Jan Teerds
Bekijk hier de foto’s.

Zaterdag 28 mei was het zover, de laatste wedstrijd van het seizoen. Weer ruim negen maanden geleden begon dat seizoen in augustus met de voorbereiding. En nu is het afgelopen, de één is blij, de ander zou nog wel door willen gaan. Eindelijk een vrije zaterdag, maar wat moet je dan? In ieder geval het seizoen afsluiten met spelers, ouders en trainers, die toch hun vrije tijd opofferen om iedereen wat te leren en de wedstrijden in goede banen te leiden, snel uit hun werk moeten komen en dan soms voor een uitgebluste groep die moe is van school toch weer enthousiast te maken, petje af voor deze groep vrijwilligers.

Maar hoe ga je dat afsluiten, nog een laatste training, vaak met iets leuks, een bbq een slaapfeest of een toernooi. Dit jaar helaas geen Ten Donck toernooi, maar gelukkig wel wat alternatieven. Zo deed de D3 mee met het Pinkstertoernooi bij Tempo in Alphen a/d Rijn. Misschien deden er spelers mee op 24 juni met het NK 3 tegen 3 in de Biesbosch. Of ging je op 24 juni naar Noordwijk? Om mee te doen aan het voor de meeste korfballers toch wel bekende beachkorfbaltoernooi van Fluks.

Na al weken van lekker weer, met name in de weekenden en de afgelopen dagen bijna een hittegolf. En dan nog hard hebben moeten leren voor de toetsweek en wel een verzetje dus kunnen gebruiken, was het zaterdag dus zover. Maar al geruime tijd zitten de weervoorspellers er naast, behalve dit weekend het zou minder warm worden en regen. Meestal is het dan toch mooi, maar deze zaterdag dus niet. Grijze lucht en miezer. Balen, maar wat maakt het uit we gaan weer lekker ballen aan het strand. Want iedereen weet; geef ze strand en ze spelen.

En zo stapte zaterdagmorgen de C2, B2 en de B1 in de auto op weg naar Noordwijk. Onderweg steeds maar regen, maar niemand klaagde. En hoe dichter we bij Noordwijk aankwamen werd het droog. Eenmaal op het strand geen regen gezien, alleen veel wind. Windkracht 4 tot 5. Leuk om te surfen, maar om te korfballen? De velden lagen al klaar de palen diep ingegraven. 16 velden. 16 korven,  ieder vierkant veld 1 korf, 4 tegen 4, een kwartier lang, met dus die wind.

Niemand die klaagde, iedereen had plezier. Maar als je weer een duik in het zand nam om als eerste bij de bal te zijn, moest je toch even je glimlach verbergen, anders zat je mond vol zand. Winnen was niet belangrijk, plezier hebben wel. Het was zwaar in het zand en het was moeilijk te scoren met die wind. Menig bal waaide eruit of haalde totaal de korf niet eens. Het maakte allemaal niet uit, het was droog en niet zo koud. Zes of zeven wedstrijden vanaf half tien ‘s morgens tot half vijf in de middag. Bij de laatste wedstrijd was het vloed en een gedeelte van de velden kwam onder water te staan. Hoe leuk is het om iemand het water in te sturen om weer een bal uit te nemen. Ja ook met deze wind was het leuk om te korfballen.

Afsluitend toch nog even een verkoelende duik nemen in de zee. Heerlijk in de golven, het water was immers net zo warm als de temperatuur op het land. De één ging nog BBQ-en bij Fluks, terwijl de eerste zonnestralen tevoorschijn kwamen. De ander stapte in de auto naar huis, om traditioneel af te sluiten bij een MacDonalds.

’s Avonds thuis bleek dat we allemaal toch verbrand waren. Maar het deed geen pijn, nee het zorgde voor een glimlach denkend aan die leuke afsluiting van dit seizoen.

Noordwijk tot volgend jaar!